A Metalfest első nap délután készítettem a következő képeket.

 

Szerző: metalheart  2011.06.06. 14:33 1 komment

Címkék: kép metalfest

Az új alkotmánytervezettel több baj van. Ami minket a kultúra terén érint: a makovecz-féle brancs nem fogja a rockzenét támogatni, csak a saját "nép-nemzeti-magyaroskodó" stílusú műfajaikat. Ezért csatlakozzatok a Fidesz alkotmányozása elleni tiltakozásul meghirdetett április 17-én (vasárnap) délután 2 órakor kezdődő Vörösmarty téri tüntetéshez!

Szerző: metalheart  2011.04.15. 11:17 Szólj hozzá!

Címkék: tüntetés makovecz

Korábban írtam a  Chronology remek idei lemezéről, s most itt a magyar powermetal másik kiválóságának a Wisdomnak is az új albuma, a Judas. Ajánlom mindenkinek, egy korai Rhapsody-t is felelevenítő produkciót kapunk. Budapesten a MetalFesten lesznek leghamarabb.

Egy kis ízelítő azoknak, akik még nem ismerik őket: https://www.youtube.com/watch?v=0DOOFK9xLqQ&feature=player_embedded#at=36

 

Szerző: metalheart  2011.04.05. 10:12 Szólj hozzá!

Címkék: album wisdom rhapsody metalfest

Egy kiváló album a korai Judas Priest stílusában.


Szerző: metalheart  2011.03.17. 13:07 Szólj hozzá!

Címkék: album judas priest david rock feinstein

A Voodoo Cirle idei albumát hallgatva kapunk némi blues-t, rock’n’roll-t, Whitesnake-t, de leginkább bravúros hardrock gitárjátékokat.

Szerző: metalheart  2011.02.28. 10:11 Szólj hozzá!

Címkék: album hardrock whitesnake voodoo cirle

The Eye Of Time címmel jelent meg a Chronology első lemeze. A Chronology az egyik magyar Iron Maiden tribute zenekar, az Iron Maidnem tagjaiból állt össze, és készítette ezt az igényes, nemzetközi színvonalú albumot. A zene (nem meglepően) valamennyire hasonlít a Maiden muzsikájára is, s a múltba forduló stílusból adódóan a Rhapsody középkort idéző zenei hatása is érződik.
S még egy jó hír: A zenekar március 18-án a Rocktogonban ad koncertet (az Iron Maidnem-mel együtt).
Szerző: metalheart  2011.02.21. 13:36 Szólj hozzá!

Címkék: koncert album metal iron maiden iron maidnem chronology

A Metal Church gitárosa által alapított Presto Ballet idei albuma a hagyományos progresszív rock igazi csemegéje, változatos zenei váltásokkal és szólókkal, a tradicionális rock hangszereivel, felállásával és hangzásával.

A lemez dalai:
Between The Lines (7:11)
 
The Puzzle (7:48)
 
Sundancer (8:40)
 
Of Grand Design (12:00)
 
One Perfect Moment (5:12)
 
All In All (8:05)
 
No End To Begin (12:26)
 

 

 

 

 

Szerző: metalheart  2011.02.18. 10:40 Szólj hozzá!

Címkék: album metal church presto ballet

A hónap képének a spanyol Luis Royo egyik festményét választottam.

Az eredeti kép, és két lemezborítóként való felhasználása látható itt.
A továbbiakban várom a képeiteket, melyek szerintetek a rockereket, metálfejeket érdekelhetik, a hahoha69@hotmail.com címre, és közülük fogom kiválasztani a hónap képét.

Szerző: metalheart  2011.02.07. 10:21 Szólj hozzá!

Címkék: kép royo

Az olasz Steel Seal hardrock, powermetal banda új albuma 1 óra Stargazer (Rainbow).

 
A hajdani rockdal több nótára továbbfejlesztett stílusában született ez a kiváló album.
A dalok:
01) Burn The Sky
02) Time Stood Still
03) Crown Of Thorns
04) Holy Thursday
05) Victory In Black
06) Nevermore
07) Call To Roll
08) Lord Of The Flies
09) Evening Star
10) As Darkness Falls
11) Afterlude In D
Szerző: metalheart  2011.01.28. 13:49 Szólj hozzá!

Címkék: album steel seal

A progresszív rockban az utóbbi években nem igazán találtam a Floydhoz hasonlóan nem unalmas, hangszerszólókkal szépen ellátott, de mégis emészthető zenéket. A Pallas idei albuma, nem a XXV., de ez a címe, hasonlóan az előző (2005-ös) sorlemezhez teljesíti ezeket a kritériumokat, legalábbis néhány dal tekintetében.

 
A lemez a sci-fi világába is utazik hanghatásában is, ezeket a részeket unalmasnak érzem, de a gitárosabb témájú dalok (4., 5. és 8.) ütősek és kellemes hangulatúak egyben.
Szerző: metalheart  2011.01.28. 08:56 Szólj hozzá!

Címkék: album pallas

Az év lemeze nálam az Iron Maiden The Final Frontier-je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A cím utal a Star Trek-re, a zenekar esetleges visszavonulására, de nekem arra is, hogy zeneileg is elértek valamiféle határhoz. Új stílust teremtettek ezzel a lemezükkel is a heavymetal műfajon belül. Ennek egyik legjobb összetevője, hogy ugyan egyik gitáros sem üt nagyot, és nincsenek virtuóz gitártémák, szólók, viszont a három gitár együttes játéka egy kiváló hangzást eredményez, még ha a gitárösszetevők önmagukban kevesek is lennének.
 
A másik nagyon jó tavalyi album szerintem Halfordtól a Made of Metal.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A Judas Priest első, majd jelenlegi énekese egy olyan könnyed, de mégis erős heavymetal muzsikát rakott e szólólemezére, mely nemcsak jobban tetszik az utóbbi idők Priest albumainál is, de a 2010-es év egyik kiemelkedő teljesítménye is lett.
Szerző: metalheart  2011.01.26. 11:16 Szólj hozzá!

Címkék: album iron maiden halford

 

A Spiritual Baggers valahogy elment mellettem, egészen mostanáig nem hallottam róluk, pedig 1994 óta nyomják a rockzenét.

A kezdeti hendrixes stílust az orgona és a modern hangtechnika alkalmazásával teltebb metálosabb hangzássá tudták fejleszteni. Felidőződik benne a Led Zeppelin, a Black Sabbath és Ozzy stílusa is, virtuóz gitárjáték mellett. Az új lemezüket (Return To Zero) ajánlom mindenkinek, aki akár a hardrockot, akár a heavymetalt szereti. (Tavasszal Japán turnéra indulnak.)
Szerző: metalheart  2011.01.25. 14:24 Szólj hozzá!

Címkék: spiritual baggers

Szerettem, szeretem a Manowart (Warriors of World, stb.).

Először örültem, mikor meghallottam, hogy tavasszal a PeCsába jönnek. Aztán amikor meghallottam a jegyárt (14 ezer Ft), szomorú lettem. A PeCsába pl. a Saxon tavalyelőtt 7 ezerért jött, pedig ők még klasszikusabbak, és „előzenekarként” az Iced Earth is jött vele.

A magas jegyár másnak is verte a biztosítékot, mert a zenekar vezetője is nyilatkozott erről: „akinek nem tetszik a jegyek ára, az maradjon otthon, és játsszon a …” Hiába voltak a magyar szervező ellenérvei: „alacsonyabb jegyárral többen jönnének, nem mindegy, hogy ezren vagy kétezren lesznek, stb. …”, a zenekar szerint ennyi az áruk.
A koncert végül is nem ezen bukott meg, hanem, hogy a zenekar a várható bevételt meghaladó összegre akarta biztosítani a koncertet (elmaradása esetén). Érthetően ezt egy biztosító sem vállalta, így a szerződés megkötése egy magyarországi koncertre elmaradt.
A zenekar zenéjét ezután is szeretni fogom, a „hallgatókhoz” való hozzáállásuk azonban nagyon ellenszenves.
Szerző: metalheart  2011.01.25. 09:33 Szólj hozzá!

Címkék: manowar saxon

A műfajteremtő Judas Priest (Breaking The Law, United, stb.) utolsó turnéjára készül, hiszen a 70-es évek óta ők sem lettek fiatalabbak.

 

 

 

 

 

 

 

A közelben lesznek Prágában, Bécsben, majd Belgrádban is. Tehát a kamionok keresztülmennek majd Budapesten, de nem állnak meg egy koncert erejéig.

 

28th June
 02 Arena, Prague, Czech Republic
 29th June
 Stadthalle, Vienna, Austria
 1st July
 Belgrade Arena, Belgrade, Serbia
 23rd July
 High Voltage Festival, London, UK

Vajon Magyarország nincs elég fizetőképes rock-, metálkoncertre járó ember? 

 

 

 

Szerző: metalheart  2011.01.24. 10:47 1 komment

Címkék: judas priest

süti beállítások módosítása